Bed & Breakfast Gibbeflecht

Een gastvrij onthaal voor een vriendelijke prijs in het hart van Friesland

Voorstelling 'De man dy’t hout dûnsje liet' Februari 2018, Mariakerk in Mantgum

Drie jaar lang voer Hermannus Berkenbijl, rond 1781, wekelijks van Leeuwarden naar Mantgum om te werken aan het houtsnijwerk van de Mariakerk. Al dat harde werken was de moeite waard: golvende bloemblaadjes, levensechte trompetten en bijbelse taferelen op de preekstoel. Teer en beweeglijk, maar gemaakt van hout. Het leven en werk van deze Hermannus Berkenbijl wordt door de mienskip van Mantgum verteld en verbeeld in de voorstelling De man dy’t hout dûnsje liet. Een bijzondere belevenis met dans, theater en muziek.

Naast de voorstelling is er in dezelfde week een houtsnijdersfestival in Mantgum. Dit festival laat het houtsnijden in al zijn facetten zien. U kunt het houtsnijden bekijken bij de demonstraties maar u kunt ook zelf houtsnijden in één van de workshops. Kom, en ervaar hoe hout kan dansen!

M.m.v. Mariakerk Mantgum, Doarpsmienkskip Mantgum, Wietwetterklup, MFC De Wjukken, OBS De Gielguorde, houtsnijders uit Friesland en heel Nederland. Idee en artistieke leiding: Willy van Assen en Valerie van de Ridder

Meer informatie: dûnsjendhout@danswil.nl